29 december 2011

Sådan undgår du flossede negle


Skøre negle lyder umiddelbart som nogle sjove nogen, man gerne vil til fest med - men flossede og knækkede negle er jo alt andet end festligt. 


Vi er blevet opfordret til at lave et indlæg om, hvordan man undgår flossede, flækkede og knækkede negle, og derfor deler vi her ud af personlige erfaringer samt ting, vi har læst om forskellige steder.

Der kan være mange grunde til, at netop dine negle opfører sig skørt, så det er ikke sikkert, at denne guide kan hjælpe dig, men måske kan du få nogle gode fif til at komme videre :)Som sagt kan der være mange grunde til, at dine negle flosser.

Helt kort og generelt kan man sige, at hvis du gerne vil have flotte negle skal du:
     - Spise sundt og varieret
     - Drikke masser af vand
     - File neglene korrekt (i kun én retning)
     - Give hænder og negle masser af fugt
     - Beskytte dem mod vind og vejr
     - Aldrig bruge neglene som redskaber til fx at åbne dåser


Neglen består af keratin, ligesom håret, og om du har naturligt stærke negle, kommer an på dine gener - lidt ligesom om du har tykt eller tyndt hår. Men ligegyldigt hvad naturen nu engang har skænket dig, kan måden, du lever på, gøre dine negle enten stærkere eller svagere.


Er dine negle skøre og flossede kan det skyldes, at de er udtørrede, eller at du filer dem forkert. Det kan være fordi, du mangler vitaminer og mineraler, og så kan det også skyldes sygdom. Den sidste er dog den mindst sandsynlige grund.


Generelt kan man dog sige, at dine negle viser noget om din generelle helbredstilstand og levevis.
Kostvaner
En sund negl har brug for masser af væske, og derfor kan det ses på neglene, der kan blive skøre og flosse, hvis du ikke drikker nok vand.


Spinat og chedderost er to gode kilder til zink og
kalcium. Klik her for at se en lækker opskrift
på tærte med spinat og cheddar.
En alsidig kost er også med til at give flotte og sunde negle. Det handler om at spise grønt, sundt og varieret, så du får alle de vitaminer, mineraler, sporstoffer og aminosyrer, du har brug for.

Både zink og kalcium (som ikke er det samme som kalk - det er en skrøne, at neglene har brug for kalk. Tænk på, at dine negle er lavet af de samme slags celler, som dit hår) er nødvendigt for dine sunde negle.


Kosten bør indeholde 20 mg zink og 800 mg kalcium. Hvis du tager en multivitaminpille sammen med en varieret kost, bør du være godt dækket ind, men husk at kigge på indholdet i dine vitaminpiller - nogle indeholder mere zink end andre. (De billige fra Bilka er rigtig gode).
Spinat og cheddarost er to gode eksempler på, hvordan du kan få zink og kalcium gennem kosten.
Vand, vind og vejr
Når dine negle spalter og knækker, er det et tegn på, at de mangler fugt og fleksibilitet. Sol, vind og fugt udtørrer dine negle, og derfor er det en god idé at gå med handsker - hvad enten det er på gåturen eller under opvasken.


Både under madlavning, rengøring og opvask er det en god idé at bruge gummihandsker, fordi sæbevand og hyppig håndvask er to ting, der er rigtig hårdt for neglene. Gummihandsker kan købes i de fleste supermarkeder til ingen penge, og når man først har vænnet sig til at bruge dem, er det faktisk ret dejligt med den ekstra "beskyttelse" - så får man heller ikke brøddej under neglene ;)


Væn dig til at bruge håndcreme regelmæssigt. Gerne en uden parfume. Hver aften, inden du går i seng, kan du gøre det til en vane at smøre dine negle ind i en særligt fed creme eller en særlig neglebåndscreme. Vi kan anbefale Sally Hansens Diamond Strenght Ultra Rich Cuticle Cream.

Olie er en anden rigtig god gave at give dine negle og neglebånd. Du kan enten smøre dem ind i en særlig neglebåndsolie; vi kan rigtig godt lide Sally Hansens Maximum Growth Cuticle & Nail Treatment eller SolarOil, som kan købes i blandt andet Matas (cirka 75 kroner). Eller du kan lave en oliekur af ingredienser fra køkkenskabet:
Caroline Fleming forsøger at gøre
gummihandskerne glamourøse - det
bliver de nok aldrig, men praktiske,
det er de altså!

- Tag en skål op put opvarmet olie i. Olien skal bare være almindelig madolie, som du sikkert allerede har i huset. Temperaturen skal være “behagelig varm”.

- Tilsæt nogle dråber citronsaft

- Hold neglene i “kurbadet” 15-20 minutter
Denne neglekur gør dine negle mindre sprøde. Brug kuren 2-3 gange om ugen.


Det er vigtigt også at give neglene fugt, selvom du har neglelak på. Langt de fleste olier er lavet til, at man også kan bruge dem, når man har neglelak på.


 

 

Sygdom
Neglevæksten er meget påvirkelig af din helbredstilstand. Misdannede og misfarvede negle kan opstå på grund af sygdomme eller ydre skader, fordi neglene er afhængige af en god blod- og næringstilførsel, som bliver nedsat ved sygdom.

Negleproblemer kan også skyldes en for lav mavesyreproduktion, som gør, at vigtige næringsstoffer ikke optages.


Mavala Ridge Filler
kan hjælpe neglelakken
med at binde til dine
negle, hvis de er rillede
eller furede.
 Skrøbelige og knækkende negle kan også tyde på stofskiftelidelser og/eller mangel på mineraler og sporstoffer. Skøre, spaltende og tynde negle kan tyde på calcium og/eller siliciummangel.

Skøre negle, som er "skeformede", mangler den lyserøde farve under neglen og måske har langsgående riller kan skyldes jern- eller blodmangel eller dårligt kredsløb.


Rillede og furede negle kan henvise til, at man har været udsat for et større chok. Sygdomme, ulykker, skader og streng diæt i længere tid kan tappe ens krop for næringsstoffer, hvilket vil kunne ses på neglene. Kan også være zinkmangel.


Manicure
Hvis du filer dine negle forkert eller filer dem i en forkert form, er der større risiko for at de knækker. Når du filer neglen, skal du altid file i den samme retning - fra enden til midten med lette strøg. Det er allerbedst at bruge en glasfiberfil, da de er mest skånsomme.


En squoval negl er det bedste. Og så skal du file i en
vinkel på 45 grader på undersiden af den frie negl,
siger eksperterne.
Eksperterne siger, du skal file i en vinkel på 45 grader under den frie kant for at gøre det helt rigtigt. Desuden er det vigtigt, at du ikke filer dem hverken for spidse eller for firkantede, da dette svækker neglen.

Den bedste facon er den såkaldte squoval, som er et engelsk udtryk, der er sat sammen af ordene "square" og "oval", og altså betyder en blanding af firkantede og ovale.

Du må ikke file siden af neglen, da dette svækker den.
Når du lægger lak, er det vigtigt, at neglen er helt tør. Ikke alene holder neglelakken bedre, men hvis din negl er våd, når du lægger lak på, kan du risikere, at de flækker.


Det er vigtigt at du altid lægger en god underlak, hvis du bruger neglelak. Neglelakken udtørre (og misfarver) nemlig neglen. Derfindes masser af underlakker, og nogle af dem lover endda at styrke og fortykke neglene. Og på den måde slår man jo to fluer med ét smæk, da tynde negle lettere knækker.
Vores favorit er Rimmels 5in1 Base Coat, men fx Sally Hansens Miracle Nail Thickener og Miracle Cure er også gode.


Med Sally Hansens Miracle
Thickener som base coat under
dine neglelak, skåner du neglene
fra misfarvning og gør dem
samtidig stærkere
Når du skal fjerne lakken igen, skal du bruge en acetonefri neglelakfjerner, da acetone udtørrer neglene. Lad desuden gerne lakken sidde så længe som muligt, og reparér frem for at fjerne, hvis den begynder at se lidt trist ud.


Det kan være en god idé at give neglene en lille pause mellem lakeringerne. Det behøver ikke at være mere end en times tid, men det er godt for både negl og neglebånd at få lidt luft mellem dine manicurer.


Fil ikke neglene ned, men klip dem i små bidder fra side til side. Hvis du klipper lige over, kan du svække neglen. Slut af med forsigtigt at file de skarpe hjørner med en fil, som beskrevet ovenfor.

Skøre, tørre og flækkende negle kan opstå på grund af væske- og fedtstofmangel, streng diæt eller meget junk food.
Førstehjælp til flækkede negle Hjælp! Du skal til en stor fest, hvor du gerne vil have fantastiske negle - men din ene negl er fået en kæmpe flænge! Hvad skal du gøre - klippe den ned og gå halv-amputeret til bal, klippe dem alle sammen ned og droppe den vilde manicure - eller bare tage chancen og håbe på, den holder hele natten?


Mavala har svaret! Der er nemlig endnu en løsning - en løsning, der forlænger din flækkede negls levetid.

Produktet hedder Nail Shield eller Negleskjold. Det er en pakke bestående af to små flasker, der ligner neglelak. Indholdet i den ene flaske er dog en art af glasfiber, som man lægger oven på den beskadigede negl for at give den lidt ekstra holdbarhed og styrke. 


Ovenpå lægger man så lakforsegleren, som dækker det ru glasfiberlag. Produktet holder en dags tid, så man lige præcis kan nå til fest, før det perfekte ydre må klippes ned ;)  Sættet koster omrking 100 kroner, og så er der nok til at redde et par fester.2 kommentarer:

  1. Tak, for alle de gode fif's. De skal afprøves på mine stakkels flossede negle.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var så lidt :) Håber det virker for dem!

      Slet

Skriv en kommentar :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...